Història medieval i arqueologia del paisatge a Europa

A tot Europa, els llibres i els estudis que persegueixen assolir un més bon coneixement del paisatge humanitzat pretèrit són cada vegada més nombrosos. Els avanços metodològics que s'ha fet són molt importants. En aquest web presentarem algunes d'aquestes aportacions.

La meva foto
Nom:

Principals publicacions: - Els orígens medievals del paisatge català, Barcelona, 2004. - Atles del comtat d'Urgell (v788-993), Barcelona, 2006. - La vida quotidiana a Catalunya a l'època medieval, Barcelona, 2000. - Diplomatari del monestir de Santa Maria de Serrateix (segles X-XV), Barcelona, 2006. - El mas, el pagès i el senyor, Barcelona, 1995. - Un mas pirinenc medieval. Vilosiu B (Cercs, Berguedà), Lleida, 1996. - Dins les muralles de la ciutat. Carrers i oficis a la Lleida dels segles XIV i XV, Lleida, 2008. - Atles dels comtats de Rosselló, Conflent, Vallespir i Fenollet (759-991), Barcelona, 2009. - Atles dels comtats de Pallars i Ribagorça (806-998), Barcelona, 2012. - Inventaris i encants conservats a l'Arxiu Capitular de Lleida (segles XIV-XVI), Barcelona, 2014. http://ca.wikipedia.org/wiki/Jordi_Bol%C3%B2s_i_Masclans

dimecres, d’agost 17, 2005

Analitzar el paisatge britànic


S. Rippon, Historic Landscape Analysis. Deciphering the countryside, Council for British Archaeology, York, 2004, 166 pàgs.
El paisatge històric britànic -les característiques del poblament, els camins, els camps i altres usos del sòl-, com deia Hoskins, és el més important document que tenim. Aquest llibre presenta algunes de les tècniques que els arqueòlegs, els historiadors, els geogràfs i aquells que planifiquen l'organització del territori poden usar per descobrir la complexa història del paisatge.
Primera part: Entendre les variacions regionals en el caràcter del paisatge.
Segona part: Aproximacions i mètodes.
Tercera part: Aplicacions i usos.
Posted by Picasa