Història medieval i arqueologia del paisatge a Europa

A tot Europa, els llibres i els estudis que persegueixen assolir un més bon coneixement del paisatge humanitzat pretèrit són cada vegada més nombrosos. Els avanços metodològics que s'ha fet són molt importants. En aquest web presentarem algunes d'aquestes aportacions.

La meva foto
Nom:

Principals publicacions: - Els orígens medievals del paisatge català, Barcelona, 2004. - Atles del comtat d'Urgell (v788-993), Barcelona, 2006. - La vida quotidiana a Catalunya a l'època medieval, Barcelona, 2000. - Diplomatari del monestir de Santa Maria de Serrateix (segles X-XV), Barcelona, 2006. - El mas, el pagès i el senyor, Barcelona, 1995. - Un mas pirinenc medieval. Vilosiu B (Cercs, Berguedà), Lleida, 1996. - Dins les muralles de la ciutat. Carrers i oficis a la Lleida dels segles XIV i XV, Lleida, 2008. - Atles dels comtats de Rosselló, Conflent, Vallespir i Fenollet (759-991), Barcelona, 2009. - Atles dels comtats de Pallars i Ribagorça (806-998), Barcelona, 2012. - Inventaris i encants conservats a l'Arxiu Capitular de Lleida (segles XIV-XVI), Barcelona, 2014. http://ca.wikipedia.org/wiki/Jordi_Bol%C3%B2s_i_Masclans

dilluns, d’abril 30, 2007

Espais hidràulics i societat a Menorca

M. Barceló - F. Retamero (eds.), Els barrancs tancats. L'ordre pagès al sud de Menorca en època andalusina (segles X-XIII), Institut Menorquí d'Estudis, Maó, 2005, 293 pàgs.
L'índex del volum:
Miquel Barceló, Negre i roig. Els contextos historiogràfics per a l'estudi de la societat andalusina de Menorca i la seva destrucció.
Fèlix Retamero, La colonització andalusina als barrancs de Menorca. 1. El barranc d'Algendar. 2. El barranc de Trebalúger. 3. Els barrancs de Binigaus i de Son Boter. 4. El barranc de Cala en Porter.
Joaquim Sánchez, Estudi de les pedres de molins manuals i de les zones d'extracció a Menorca
Fèlix Retamero, Les mesures de la supervivència.
Bibliografia.

Etiquetes de comentaris: